Jdi na obsah Jdi na menu

Krůtí maso na cuketě

8. 11. 2011

ZELENINOVÝ PODKLAD:

pórek

cibule

3 různobarevné papriky

1/2 cukety

slepičí bujón

olivový olej

grilovací koření

 

MASO:

krůtí prsní řízek (cca 300g)

olivový olej

sůl

majonéza

pikantní hořčice (orientální)

 

ZELENINA: Pórek na kolečka, cibuli na tenké plátky, papriky na proužky, cuketu na kostičky. Potřebuju velkou pánev, trochu vody, rozehřeju - promíchanou zeleninu "osmahnu" na vodě, přidám, bujón, trochu oleje, zamíchám a podusím do křehka ( ne na kaši! ) . Nakonec lehce posypu grilovacím kořením - zelenina musí být jen lehce okořeněná, ne přesolená!

 

MASO: Ve skleničce ( objem cca 1,5dcl ) smíchám majonézu s hořčicí - v poměru 1,5:1 až 2:1 ( záleží na ostrosti hořčice ) . Chuť musí být příjemně pálivá, vyvážená tak, aby nepřevažovala žádná z ingrediencí. Druhou půlku cukety nastrouhám na hrubém struhadle.

Nakrájené maso zlehka posolím (slanost dodá hořčice s majonézou! ) . Osmahnu na troše oleji, zaleju připravenou "omáčkou" . Promíchám, vsypu nastrouhanou cuketu a přidám vodu tak, aby se dalo míchat. Vařím cca 5 - 10 minut, až cuketa změkně (není nutné, aby se zcela rozpadla) . Takto zahustím omáčku bez použití mouky, je pěkně tekutá, ale ne vodová.

Asi nejlepší přílohou k tomuto dílu jsou kvalitní špagety.

 

PS: Ani desátá hodina večerní mě neodradila od plného talíře!

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář