Jdi na obsah Jdi na menu

Krůtí maso na zelenině

10. 9. 2012

krůtí maso v konzervě 300g

1 velká cibule

lahůdkové tofu

3-4 rajčata

konzerva žampionů ( mohou být i čerstvé, případně mražené )

1 konzerva fazolí v chilli omáčce

olej, koření - drcený kmín, majoránka, dle chuti grilovací koření, kari nebo čína, chilli, kurkuma

 

Používám výborné krůtí maso značky Oldenhäuser z Lídlu, kde je 97% krůtího masa ( je k dispozici vždy jednou za čas v akci... )

Pokrájenou cibulku podusím na kapce oleje a vody, přidám tofu nakrájené na kostičky, osmahnu, poté posypu kořením ( dá se připravit na více způsobů, podle zvoleného druhu koření ).

Z krůtí konzervy nechám do vzniklé směsi odkapat štávu a tuk, maso pokrájím na větší kousky a přimíchám. Pak přidám kostky rajčat a nechám cca 5 minut dusit pod pokličkou.

Nakonec přimíchám sterilované žampiony ( čerstvé nutno předem tepelně upravit ) a fazole v chilli omáčce. Nechám přejít varem a je hotovo.

Podávám s těstovinami...

Mňam, dostala jsem na to znovu chuť!:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář