Jdi na obsah Jdi na menu

Rajská jinak

15. 10. 2011

1 velká nebo 2 střední cukety

2 cibule

olej

koření: sůl, drcený kmín, kurkuma, pálivá paprika, grilovací koření, majoránka

konzerva bílých a konzerva červených chilli fazolí v rajské omáčce

rajský protlak (domácí)

česnek

bazalka

špagety

dle chuti struhaný sýr, kostky hermelínu apod.

 

Cukety oloupu, očistím, nakrájím na kostky. Hodím na rozehřátou pánev, chvíli zprudka restuju nasucho, poté přidám pár kapek vody, až se odpaří, přidám cibuli (na plátky) a olej. Počkám, až je cibule aspoň zčásti sklovitá, přimíchám všechno koření, pak přidám fazole z konzerv a zaleju protlakem. Dle potřeby doleju trochu vody a nechám mírně provařit. Před koncem vaření prolisuju cca 3 - 4 stroužky česneku a přisypu najemno nakrájenou čerstvou bazalku. Omáčku není třeba zahušťovat, díky cuketě a rajskému protlaku sama vytvoří požadovanou konzistenci.

Jako přílohu podávám kvalitní špagety ( nedám dopustit na špagety značky Amway, lepší jsem neochutnala... ) Posypu sýrem, případně přidám pár kostiček hermelínu, v omáčce se pěkně rozpustí...

MŇAM!

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář