Jdi na obsah Jdi na menu

Rychlý dezert - vynikající dezert!

9. 10. 2013

1/2 listového těsta

tvarohová náplň: 1 tvaroh ( plnotučný ), cukr, vanilkový cukr, 1 vajíčko, domácí marmeláda z černého bezu - ( tato byla použitá v receptu, jinak může být jakákoli, kvůli konečné chuti ovšem doporučuji z kyselkavého ovoce - rybíz apod... )

sojové vločky jemné ( jsou drobné, měkké, určené k přímé spotřebě )

vanilkový sojový BIO dezert Provamel ( s úspěchem ho nahradí nahusto uvařený vanilkový pudink )

olej na potření plechu

 

Listové těsto vyválím na tenký plát, tak aby po vložení do ( vymazaného ) plechu byly okraje cca 1cm zvednuty po stěně plechu ( korpus ).

Umíchám všechny přísady tvarohové náplně a rozetřu po těstě ( bezová marmeláda dala tvarohu nádherně fialkovou barvu! )

Tvaroh posypu souvislou vrstvou vloček - tak akorát na překrytí tvarohu, ne víc, ne míň.

Peču v předehřáté troubě - stejně jako jiné zákusky z listového těsta.

Když už se zdá těsto téměř upečené, vytáhnu z trouby a rychle poliju vanilkovým dezertem nebo pudinkem. ( Dělala jsem pracně mřížku, ale v troubě se to stejně rozlilo po celém plechu. )

Nechám zapéct ještě cca 4 - 8 minut - mírně snížené stupně, ať už se více nevysušuje tvaroh...

Hotovo!

Za tepla je pudinková vrstva polotekutá, po vychlazení krásně ztuhne.

Otázkou je, zda-li dezert stihne vychladout - utrhnou vám s ním ruce!! Je lehký, dost nízký, takže doporučuji servírovat hned 2 kousky nebo jeden, ale obří! 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dezert :) - mmm...:)

21. 4. 2015 9:19

Už len foto chýba, ináč to nemá žiadnu chybu. Perfektné, rýchle a chutné! :) Ja ti tu na výmenu nechám jeden naozaj rýchly recept alebo skôr dezert? :D :) http://coffeein.sk/blog/17/kava-nieje-len-cierna-fotonavod-na-pripravu-kavoveho-dezertu/

Jina - Mňam

14. 10. 2013 9:41

Mňam, tyhle pudinkové věci dost můžu...no uvidíme jeslti zvládnu překonat vrozený odpor k pečení a zkusím to spáchat:)))

pristresek - Re: Mňam

15. 10. 2013 5:00

Upřímně řečeno - vzhledem k čerstvě získanému majetkovému vztahu já vs. standartní trouba na pečení - je moje pečení v absolutních začátcích.. Jsem něco "like a baking virgin" :-))))) Volně přeloženo - pečením nepolíbená:-))... Snad i proto - listové těsto... To opravdu nemůže nevykynout, překynout, zdrcnout se, připálit, nedopéct - prostě s tím se nedá zachybovat! (alespoň takové jsou zatím moje - víc než dobré - zkušenosti:-) )
Ale jo, už jsem tvořila i různé klasické tvarohové buchty - a taky super - podařily se, ale to jsou buchty, kterých na netu najdeš stovky v různých podobách.. Takže k čemu nosit dříví do lesa?:-)
PS: už se můžeš těšit na 2. buchtu z listového těsta... Ta vznikla tak, že jsem měla 1 balíček listového těsta o 3 plátcích.. No, 1 jsem použila na tuto buchtu, a pak.. Co s těma dalšíma dvěma? J, mohla jsem upéct 2 pizzy, ale na to doma nebyly suroviny.. Takže jsem modifikovala starý výborný maminčin recept (musela jsem za něco zaměnit meruňky a mléko - ani jedno jsem ve spížce nevyhrabala).. Ale výsledek byl k sežrání! Okamžitě:-)