Jdi na obsah Jdi na menu

Rýže ala Mexico

27. 1. 2010

2 sáčky rýže (parboiled)

1 velká cibule

1-2 červené papriky

1 konzerva červených fazolí

olej

koření grilovací (nebo dle chuti)

kukuřičný škrob

 

Uvaříme rýži. Cibuli nakrájíme pouze na plátky. Orestujeme nejdřív nasucho, až je nazlátlá přidáme olej a grilovací koření, odložíme na talířek. Nakrájíme papriku a také restujeme nejdřív nasucho. Jakmile pustí šťávu a je mírně osmahlá, přidáme olej a chvíli smažíme, tak aby zůstala jemně křupavá. Přidáme grilovací koření, odstavíme. Fazole propláchneme vodou, osmahneme na suché pánvi, přidáme chilli. Ve vodě rozmícháme škrob a přidáme k fazolím tak, aby vzniklo malé množství omáčky, chvíli povaříme.

Na talíř dáme rýži, na ní fazole s trochou omáčky a dokola ozdobíme střídavě hromádkou cibule a hromádkou papriky.

MŇAM!

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář