Jdi na obsah Jdi na menu

Šitaké - houbové rizoto

1. 10. 2013

houby šitaké 200g - na rozpálený olej ( může být i olivový )

kmín, česnek, sůl, majoránka

paprika žlutá, oranžová - proužky

česnekové tofu - na kostičky

mrkev - kolečka

zelí čerstvé nakrájené na širší proužky

cibule

kurkuma, chilli, koření na čínu, zeleninový bujon, trochu provensálského koření, červená paprika na doladění barvy

tříbarevná rýže ( Lagris - sypaná )

česnek

 

Všechny suroviny postupně přidávám v uvedeném pořadí na větší WOK pánev, většinu času dusím pod pokličkou. V případě potřeby podleju vodou.

Houby nechám samostatně dusit cca 15 minut, poté již přidávám jednotlivé suroviny vždy pouze s odstupem přípravy suroviny následující ( 1 - 5 minut ) . Po přidání rýže zaleju množstvím vody doporučeným pro přípravu daného množství rýže - v tomto případě jsem použila 1/2 krabičky - 250g, pokud je předchozí dušená směs hodně podlitá vodou, množství úměrně snížím! Na konci má vzniknout rizoto, ne polévka! ;-)

Vařím dalších cca 20 - 25 minut - do změknutí rýže - občas promíchám, jinak nechám přikryté pokličkou.

Na konec vaření přidám několik stroužků lisovaného česneku, v případě potřeby dosolím.

Na talíř servíruju s oblohou z rajčat a dozdobím nějakými zelenými lístky.

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář