Jdi na obsah Jdi na menu

Šunková pěna - MŇAM!

1 konzerva červených fazolí v chilli omáčce

1 balíček uzeného tofu (250 - 300g)

TEBI - sušené lahůdkové droždí (cca 2 hrsti)

olivový olej (cca 50-100ml)

lžíce křenu (ze skleničky)

česnek (dle chuti, dávám alespoň 3 velké stroužky)

(může být - sojová smetana-2 lžíce nebo lžička sušeného soj. mléka)

 

Tofu nalámu na nenší kostky, přidám fazole i s omáčkou ( trochu můžete odlít pryč ), nasypu TEBI, přidám olej, křen i česnek ( sojovou smetanu ).

Rozmixuji dohladka tyčovým mixérem a doladím chuť přidáním TEBI, oleje ( dle konzistence - krém musí být pěkně kompaktní, příjemně mazlavý )  křenu či česneku.

Omluva - pomazánku jsem chvíli nevyráběla, nejsem si jistá, jestli nějaká ingredience nechybí, v nejbližší době zjistím a případně dopíšu!

Vynikající na chleba i jednohubky, při servírovaní ale POZOR, fazolky mají tendenci rychle osychat, vytváří nepříjemně okoralý vzhled, mazejte těsně PŘED podáváním!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář