Jdi na obsah Jdi na menu

Tuňákový salát

sáček těstovin ( mašličky, trojbarevné spirály apod. - nejlépe se hodí právě těstoviny s různými zářezy, protože se do nich ony kousky tuňáka, cibule i kukuřice perfektně zapasují a nepadají z vidličky )

2 konzervy tuňáka v oleji - kousky

1-2 cibule nakrájená najemno

sůl, koření ( bylinky ) dle vlastního uvážení - v tomto případě volím obyčejnou sůl bez dalšího koření, spoléhám na doladění vlastními chutěmi použitých surovin

konzerva kukuřice

černé olivy na kolečka ( nemusí být )

bílý jogurt ( majonéza )

tvrdý sýr na kostičky ( nemusí být )

 

Uvařené těstoviny proliju studenou vodou a scedím.  Tuňáka nadrobím na menší částečky do těstovin, olej z konzervy buď přidám k těstovinám ( pokud chci tučnější variantu ), anebo ho odliju pryč a použiju pouze tuňáka. Přidám cibuli, osolím, zlehka promíchám, přisypu propláchnutou kukuřici ( v případě chuti i na kolečka nakrájené olivy - ty ale často v lednici chybí, takže většinou je salát bez nich:-) ) a nakonec zamíchám 3 - 6 lžic jogurtu nebo majonézy, případně z obojího trochu ( množství podle toho, jak jste zvyklí mít salát "vlhký" ) . Konečnou chuť pak můžu nebo nemusím vylepšit eidamem nakrájeným na drobné kostičky. Výborně doplňuje celkovou chuť, ale pokud zrovna v lednici není, vůbec to nevadí.

Celý hotový salátek mírně vychladím v lednici, a pak už hamky mňamky! Pokud máte čtyřčlennou rodinu, nepočítejte, že vám bude stačit 1 pytlík těstovin, raději dávku zdvojnásobte, do večera se po zbytcích jenom zapráší!

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jina - ňam!!

5. 10. 2013 21:11

bella perfekta...ted mám hrozný hlad a chut na ten salát!!! my si poslední dobou oblíbili variantu celoznné nudle + česnek + tuňák + bazalkové pesto, všechno to nakonec orestuju na pánvi a je to mňamec!!

pristresek - Re: ňam!!

6. 10. 2013 6:28

Chmmm, to bych si taky dala, ale chlap a celozrnné těstoviny, to u nás v domácnosti nejde k sobě:-) Takže to by mi prošlo tak jednou za 2 roky!:-)

Jina - Re: Re: ňam!!

6. 10. 2013 18:11

No já jsem kupodivu byla úspěšná a toho svého na ně naučila! Jsem superžena:D

pristresek - Re: Re: Re: ňam!!

6. 10. 2013 23:34

Buď jsi superžena, nebo máš supermuže:-) To kdybych ti měla vypsat, na co všechno jsem svého muže přeučila já - možná by se se mnou i rozvedl, kdyby si vzpomněl, co všechno před lety dělal a už nedělá... :-) Ale očividně je se současností spokojený, a občas dokonce i on sám prohlásí, že bychom mohli vylepšit něco dalšího... Ano, pěkně jsem si ho "vychovala":-)

Jina - Re: Re: Re: Re: ňam!!

7. 10. 2013 15:08

jj, to se musí, pomaloučku polehoučku až se sami diví, kdeže ted vlastně jsou:) ale tak je to pro jejich dobro:) tak se trošku té skryté manipulace nemusí bát:))