Jdi na obsah Jdi na menu

Kupte dárek někomu cizímu!

19. 11. 2014

Já vím, že v dnešní době prakticky každý skuhrá, že nemá peníze nazbyt.

Ale není to až tak pravda, pokud se jedná o jeho zcela soukromé záležitosti. Jenom zapřemýšlejte. Kolik z těch, co jsou takoví chudáci, že nemají jedinou korunu, každý den kouří. Zajdou na pivo. Dají si drahou kávu v kavárně. Není jim líto koupit si předraženou bagetu, protože zrovna "dostali hlad". Anebo bez okolků vyhodí tři stovky za kino. Ale tito lidé jsou přece ti největší chudáci.

Ale nebojte, já nechci memorizovat. Taky patřím k těm, co každou korunu dvakrát otočí, a přitom něco z výše uvedeného praktikuju:-)

Tímto mířím zcela k něčemu jinému.

Oslovuji právě ty z vás, kteří jsou takoví chudáci, že nemají korunu nazbyt. Zkuste trochu pootočit svůj návyk. Co kdybyste místo drahé kávy vzali těch 50 korun, zašli do hračkářství a koupili drobnost pro dítě vaší sousedky? Co kdybyste stáhli svůj denní "příjem cigaret" o 5 ks ( to není zas tak hrozný požadavek ) a ušetřených dvacet korun věnovali pouličnímu muzikantovi? Co kdybyste místo popcornu a Coly za 130 Kč u filmového plátna jednou sousedy na vedlejší sedačce rušili jen pocucáváním chlazené minerálky a ušetřenou stovku věnovali na vámi vybraný charitativní projekt?

Je to NEUVĚŘITELNĚ JEDNODUCHÉ. Nebudu vám říkat, co to stojí. Já jen vím, že to STOJÍ ZA TO. Naprosto neuvěřitelný pocit štěstí, který uvidíte, když dárek věnujete osobně, a naprosto nepopsatelný hřejivý pocit v duši, když pomůžete vzdáleně.

A vlastně... Vás to nestálo ani korunu navíc...

Chce to jenom vyzkoušet.

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář